Weert en omgeving

Introductie Natuur in Weert en omgeving.
Op onderstaande tabel zie je een overzicht van de door mij bezochte natuurgebieden. Deze kun je aanklikken.
Woorden in de berichten die rood gekleurd zijn, verwijzen naar een onderwerp. Als je daar op klikt kom je in dat bericht terecht. Door links bovenaan het scherm op het pijltje te klikken, ga je weer terug naar het vorige bericht.

"De huidige gemeente Weert en omgeving was in oude tijden voor ¾ omringd door woeste gronden, plassen en moerasgebieden. Het "eiland van Weert" kon toen ook alleen maar bereikt worden via hoger gelegen zandruggen (een overblijfsel uit de ijstijd), die in de moerassige gebieden lagen." (Bron: Stan Smeets, in "Andermaal Altweert").
Volledige tekst >>

Select language

Volgers

zaterdag 19 november 2016

Vier jaar Weert en natuur


Vandaag 19 november is het 4 jaar geleden dat ik met de blog "Weert en natuur" ben begonnen.

Opzet was om alle natuurgebieden in Weert en omgeving (ook die over de grens) van het 25.000 ha. grote Kempen~Broek te beschrijven. Leuk om te doen en ik doe er blijkbaar ook veel mensen een plezier mee. Mijn blog wordt namelijk boven verwachting bezocht; inmiddels zijn de 107.000 pageviews overschreden.

Tijd voor een bloemetje dus. Maar dan wel een bloemetje van veel bezochte blogs waarin ik over planten vertel.

Dagkoekoeksbloem (649 keer bezocht).
Inmiddels heb ik 233 blogs geplaatst en zijn in de afgelopen 4 jaar nagenoeg alle natuurgebieden in Weert e.o. beschreven. Dat zijn heel wat pagina's. De Kootspeel en Grootbroek waren de laatste. Doelstelling is dus bereikt. Ik moet nog gaan bekijken hoe ik nu verder ga. Als er suggesties zijn, hou ik me aanbevolen.

In 2015 waren er al bijna 27.000 pageviews (een gemiddelde van ruim 500 per week), maar dit jaar zijn het er ruim 33.000. Dat zijn er gemiddeld 630 per week. Je vraagt je toch af waar ze vandaan komen.....
Bijna niet voor te stellen, maar de cijfers spreken voor zich.

Euphorbia_Heksenmelk
Verwijzingen naar mijn blog en foto's vind je o.a. in het nieuwe boekje en op facebook van "het Graaf van Hornepad" en er is onlangs een link geplaatst op de site van "NMC de IJzeren Man". Ook op de facebookpagina van "Avondwandelvierdaagse van Altweerterheide" wordt men geattendeerd op mijn blog. Op de zoekmachine Linktrailer staan regelmatig verwijzingen naar mijn blog. Momenteel zijn dat links naar mijn paddenstoelenblogs. Ook op de online reisgids plaatsengids.nl staat een link naar mijn blog.
Zelfs op de Dwaalfilm van Ark Natuurontwikkeling vind je bij Kempen~Broek "Loozerheide; waar het water vandaan komt" een verwijzing naar een blog van mij. Klik daar op LINK.
Zo kan ik nog even doorgaan. Toch een stimulans als je dit alles constateert.

Kruising SayagueseX Tudanca) X Limia stier ????
Bezoekjes vanaf Breedingback en Carnivora namen dit jaar af, aangezien ik dit jaar weinig geschreven heb over het Taurosproject. Mijn laatste blog over dit onderwerp is van 20 februari: "Ark neemt advies Taurossen over". Een onderwerp waar ik komend jaar zeker nog op terug kom.

Oosterse sterhyacint
Van de gebieden is de blog "Natuurgebieden in Weert" het vaakst bezocht namelijk 1539 keer. Gevolgd door "Raam en het Brook" (710), "Kruispeel" (650) en de blog over "Altweerterheide" kreeg ook 610 bezoekjes.

Pinksterbloem
Intussen heb ik me steeds meer toegelegd op de flora, fauna, mossen en paddenstoelen.
Ook die blogs worden goed bezocht. Opmerkelijk vind ik nog steeds het hoge aantal bezoekjes aan "Otterontsnippering", namelijk 1779...... Ook de "Koekoeksbloem" (649) en "Pinksterbloem" (465) worden vaak bekeken. De andere bloemen die je op deze blog nog ziet, werden ook vaak bezocht.

Soredieus Leermos
Dat geldt trouwens ook voor bladmossen en korstmossen. Iets wat ik niet verwacht had.

Bonte gele dovenetel
Het enige wat nog steeds tegenvalt zijn de reacties. Maar wie weet, misschien komt dat nog..... Gelet op het aantal bezoekjes ben ik echter meer dan tevreden en is het een stimulans om er zeker mee door te gaan..


Voor mijn volgers, mijn trouwe bezoekers, degenen die reageren en verder iedereen die wel eens een bezoekje brengt aan Weert en natuur, HARTELIJK BEDANKT .........

8 opmerkingen:

 1. Hoi Geer.

  Ik bezoek je blog graag en zie gebieden, planten, bloemen, paddenstoelen en noem maar op
  waar ik nog nooit van gehoord heb, of gezien heb.
  Dus erg leuk.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. fijn te horen Patricia. En bedankt voor je trouwe reacties. Waardeer ik zeer.

   Verwijderen
 2. Hallo Gerard, Als ik een bloemetje kon plaatsen in mijn reactie dan had ik dat graag gedaan om je te feliciteren met dit mooi behaalde resultaat. Van harte en dat een ieder in de komende tijd maar kan blijven genieten van de informatie die je plaatst met de prachtige foto's ter illustratie.
  Groeten,
  Roos

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk die reactie van jou Roos. Ik zal het bloemetje er maar bij denken...
   Gerard

   Verwijderen
 3. Hoi Gerard,

  ik ben vaak laat met mijn bezoekjes maar ik mag je graag lezen.
  Bovendien vertel je heel interessant en boeiend en het is ook nog leerzaam.
  Ik leer tenminste ook weer bij hier :-)
  Bedankt voor al deze prachtige foto's en alle geweldige informatie die je daarbij neerzet.

  Groetjes,
  Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het leuk als je reageert Helma en zeker ook dat de blog je aanspreekt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gerard,

  van harte.
  Heb tot op heden veel plezier beleefd aan jouw blogs. Veel informatie ook ingewonnen. Informatie die ik dan ook weer kan delen.
  Bij tijd en wijle, als het zo uitkomt wijs ik geïnteresseerde stadsgenoten op jouw blog.

  Groet,
  Peter

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat je dat zo ervaart Peter. Ik blijf mijn best doen.
   Bedankt voor je reactie

   Verwijderen

Blogarchief