Weert en omgeving

Introductie Natuur in Weert en omgeving.
Op onderstaande tabel zie je een overzicht van de door mij bezochte natuurgebieden. Deze kun je aanklikken.
Woorden in de berichten die rood gekleurd zijn, verwijzen naar een onderwerp. Als je daar op klikt kom je in dat bericht terecht. Door links bovenaan het scherm op het pijltje te klikken, ga je weer terug naar het vorige bericht.

"De huidige gemeente Weert en omgeving was in oude tijden voor ¾ omringd door woeste gronden, plassen en moerasgebieden. Het "eiland van Weert" kon toen ook alleen maar bereikt worden via hoger gelegen zandruggen (een overblijfsel uit de ijstijd), die in de moerassige gebieden lagen." (Bron: Stan Smeets, in "Andermaal Altweert").
Volledige tekst >>

Select language

Volgers

woensdag 19 november 2014

Twee jaar weertnatuur

Toen ik precies 2 jaar geleden begon met "Weert en natuur", kon ik niet bevroeden dat er zoveel bezoekjes aan mijn blog zouden volgen. Om precies te zijn, na 157 berichten staat de wijzer op 47.300 pageviews.
Blijkbaar voorzie ik met mijn blog in een behoefte en is dit toch een mijlpaal, waar ik graag op terug kijk.

Het is ook leuk te constateren, dat mijn naam en mijn blog bij de bronvermelding staan van het pas uitge- brachte boek "Het Kempen~broek". Erwin Christis, de auteur, vertelde op 15 november over dit prachtige boek tijdens een 15 minuten durend programma op L1. Het gesprek kun je hier beluisteren.

Eén van de foto's die op de site van Breeding back te vinden is.
De foto van deze Pajuna stier is op de site van Carnivora te zien
Niet alleen Nederlanders (22.723), maar ook mensen uit o.a. de VS (8741), Rusland (3477), België (2549) en Duitsland (1866) bezoeken mijn blog. Wie had dat verwacht. Van de bezoekers uit de VS en Rusland kan ik zien, dat het Taurosproject aanspreekt. Op grote blogs zoals "Breeding back" en "Carnivoraforum" (met 1800 bezoekers per dag), wordt verwezen naar mijn blog en zo komt men dan op mijn blog terecht.

Nationale Natuurwerkdag in de Tungelderwel
Ook staan er al enige tijd op Linktrailer links naar mijn site. De content van LinkTrailer bestaat uit links van de meest actuele berichten over een specifiek thema van onder andere nieuwssites, weblogs en fora die iets interessants te vertellen hebben. Men heeft mijn blog daar ook gevonden. Als je op de zoekpagina van Linktrailer "weertnatuur" in tikt, vind je 22 verwijzingen naar mijn berichten. De laatste was een link naar de "Nationale Natuurwerkdag". Vooral "otterontsnippering" wordt via Linktrailer vaak bezocht.

Het merendeel van de bezoekers vindt de blog echter via een zoekopdracht in google.
De 3 meest bezochte blogs zijn: Natuurgebieden in Weert, otterontsnippering en de Raam en 't Brook.

Grote herstelwerkzaamheden de afgelopen maanden op de voormalige Nyrstargronden
Kraanvogels vlogen op 8-9-10 november in grote getale over de Loozerheide.
Weert is zo rijk aan natuur en er zijn nog een aantal gebieden waar ik nog steeds niet ben geweest. En als die allemaal aan de beurt zijn geweest, kan ik wel weer terug naar de eerder bezochte gebieden, want de afgelopen paar jaren is daar inmiddels weer het een en ander veranderd.
Ark, Natuurmonumenten en andere natuurorganisaties hebben niet stil gezeten. Momenteel is men volop bezig op de Loozerheide en aan de Kettingdijk.

Al met al dus voldoende stof om nog even door te gaan. Het enige wat ik nog mis zijn wat meer REACTIES.
Dus, aarzel niet en laat weten wat je er van vindt...............................................................................................

Door mijn bezoekjes aan de gebieden, heb ik inmiddels een flink aantal foto's van de flora, fauna en paddenstoelen uit onze omgeving, die niet in de blogs terug te vinden zijn. Ook het deelnemen aan de inventarisaties door de Ecologische Werkgroep Weert-Zuid heeft gezorgd voor een grote hoeveelheid foto's.

Vandaar dat ik deze foto's onlangs geplaatst heb op de site Flickr. De foto's komen daar goed tot hun recht. Er is onder andere een album met Flora, Fauna, Paddenstoelen en Taurossen.
Flickr is een website voor het delen van foto's en videofragmenten en is,vooral onder webloggers, uitgegroeid tot een populaire opslagplaats. Iedere gebruiker heeft een terabyte opslagruimte en daar kan ik nog wel even mee vooruit. Door op deze link te klikken, kun je daar eens een kijkje gaan nemen.

VEEL KIJK- EN LEESPLEZIER NOG.

geervannesmeed.

4 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd Gerard met het tweejarig bestaan van je blog.
  Ik hoop ook voor je dat je wat meer reacties gaat krijgen, want het is altijd leuk om te lezen wat mensen van je logs vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet zelf misschien ook wat actiever worden op andere blogs, maar dat schiet er nogal eens bij in.!!!!!

   Verwijderen
 2. Een Facebook pagina aanmaken wil ook helpen dan kan je een link naar je blog maken. Doe ik ook.

  BeantwoordenVerwijderen

Blogarchief