Weert en omgeving

Introductie Natuur in Weert en omgeving.
Op onderstaande tabel zie je een overzicht van de door mij bezochte natuurgebieden. Deze kun je aanklikken.
Woorden in de berichten die rood gekleurd zijn, verwijzen naar een onderwerp. Als je daar op klikt kom je in dat bericht terecht. Door links bovenaan het scherm op het pijltje te klikken, ga je weer terug naar het vorige bericht.

"De huidige gemeente Weert en omgeving was in oude tijden voor ¾ omringd door woeste gronden, plassen en moerasgebieden. Het "eiland van Weert" kon toen ook alleen maar bereikt worden via hoger gelegen zandruggen (een overblijfsel uit de ijstijd), die in de moerassige gebieden lagen." (Bron: Stan Smeets, in "Andermaal Altweert").
Volledige tekst >>

Select language

Volgers

maandag 18 juni 2018

Boekpresentatie zaterdag 16 juni 2018


Na een maandenlange stilte op "Weert en natuur" toch weer even een berichtje. Niet met een leuke post over kleine beestjes, planten o.i.d., maar een post naar aanleiding van de presentatie van mijn boek afgelopen zaterdag 16 juni in café-zaal de Paol. Ik ben, zoals je inmiddels begrepen hebt, namelijk de afgelopen maanden druk bezig geweest met het boek en de organisatie daarvan. Zo druk dat er op mijn blog al een hele tijd niets verschenen is. Mijn excuses daarvoor. Na alle drukte wil ik nog even relaxen en binnenkort laat ik wel weer wat van me horen.

Ik ben supertrots op het prachtige boek en de ruim 200 bestelde boeken bij de voorinschrijving zijn toch een goed resultaat lijkt me..........Het eerste exemplaar tijdens de presentatie bij de Paol heb ik uitgereikt aan wethouder van cultuur Geert Gabriëls.

Er is de afgelopen tijd de nodige correspondentie geweest met Peter Korten van Stichting de Aldenborgh en Bert Stoffels. Peter was voor mij een stimulator en degene die o.a. zorgde voor de contacten en de publicaties in de lokale media en Bert heeft gezorgd voor de layout van het boek en het drukwerk. Beide heren hartelijk dank daarvoor. Zonder jullie was ik er waarschijnlijk niet eens aan begonnen.

Daarna volgden vertegenwoordigers van de dorps- en gemeenteraad en degenen die een rol hebben gespeeld in het tot stand komen van het boek. Met name  denk ik dan aan Lian Geuns, dragende kracht van het "Aezel projec" (Aezel houdt zich bezig met het digitaliseren van de kadasterkaarten en bijbehorende gegevens). Ook Rob Ruys die onderzoek deed over Hollandia mag ik niet vergeten. Hij was helaas wegens vakantie verhinderd. Ook jou Carlo wil ik bedanken voor de mooie foto's die je genomen hebt tijdens de presentatie.

Bedankt ook mijn vrouw Mia, Bianca, Jeroen en Fenna, Mark en Fiona en mijn zussen Nieke en Toos met hun partner. Zonder hen was de distributie van de boeken niet goed verlopen. Nu is dat van een leien dakje gegaan. En verder iedereen die ik nog vergeten ben, ook bedankt.

        foto's  Ton Moors

Na het officiële gedeelte konden de bijna 200 intekenaren hun boek ophalen. Jammer dat een aantal mensen de dag vergeten zijn, waardoor ik dus de komende tijd nog de nodige mailtjes en telefoontjes kan verwachten. Soit..........................

Vanaf vandaag, maandag 18 juni, is het boek ook in de losse verkoop verkrijgbaar bij Primera Wouters (Winkelcentrum Moesel), de Benelux (Stramproy) en Bruna (Markt-Weert).
Wees er snel bij als je het boek wil hebben, want de oplage is beperkt en.............op = op!!!!
Wil je wat meer informatie, neem dan contact met mij op via deze blog, of op geervannesmeed@gmail.com. Bellen kan uiteraard ook: 0495- 540182 of 06 8310 7595.

Tot slot nog enkele andere foto's die tijdens de boekpresentatie ook genomen zijn door Carlo van Hout (fotoallicht.nl). Bedankt Carlo.       foto's Carlo van Hout


6 opmerkingen:

 1. Hoi Geer.

  Hartelijk gefeliciteerd met het uitkomen van je boek.
  Een hele prestatie, erg goed.

  Groettie van Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat leuk Patricia dat je nog eens op mijn blog kijkt. Het is al even geleden dat ik er iets op heb geplaatst, maar daar gaat verandering in komen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Gerard,

  bij deze van harte gefeliciteerd met de presentatie van je boek.
  Daar gaat ook echt wel wat tijd inzitten maar dit is dan wel het hoogtepunt van al die tijd.

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik was er ook een tijd niet vanwege het ongeval met mijn kleinzoontje.
  Inmiddels weer een beetje begonnen maar het verdriet blijft.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. dank je wel Helma.
  Ik ben idd effe druk bezig geweest. Fijn te horen dat je langzaam weer uit een diep dal aan het krabbelen bent en de draad weer voorzichtig op pakt.
  Het wordt nu voor mij ook weer tijd om de draad op te pakken en wat actiever te gaan worden, hoewel er een a.s. verhuizing staat aan te komen en de vakantie willen we toch ook niet ongemerkt voorbij laten gaan.

  Gerard

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen

Blogarchief